Щонайменше дев’ять людей загинули в результаті лісових пожеж на заході США

“Десятки великомасштабних пожеж, посилених вітром, продовжують горіти в лісах і населених пунктах Західного узбережжя США, в результаті чого за останні 48 годин загинули щонайменше дев’ять осіб і були змушені евакуюватися сотні тисяч”, – повідомила місцева влада.

За даними поліції, чотири людини загинули в результаті пожеж в Каліфорнії, ще чотири жертви були зареєстровані в Орегоні, а однорічний хлопчик загинув в штаті Вашингтон.

“Число людей, яким було наказано евакуюватися тільки в Орегоні, досягло в четвер близько 500 000 чоловік, що складає приблизно одну восьму населення штату”, – повідомила прес-секретар Управління з надзвичайних ситуацій штату.

Крім того, тисячі людей були виселені зі своїх будинків у сусідніх Каліфорнії і Вашингтоні.

На цьому тижні в західних штатах горить близько 100 великих пожеж. Найгірша ситуація в Орегоні, де близько 3000 пожежних борються з 30 лісовими пожежами. Пожежники кажуть, що для того, щоб впоратися з лихом, потрібно приблизно вдвічі більше пожежних.

Поліція почала розслідування підпалу принаймні однієї з пожеж в Орегоні, яка виникла в Ешленді недалеко від кордону штату з Каліфорнією, в результаті чого згоріло кілька сотень будинків. Поки що в результаті пожежі загинули дві людини, але, за словами поліції, число загиблих, як очікується, зросте.

У Каліфорнії наказано евакуювати близько 64 тисяч чоловік.