Курц: Це не війна між християнами і мусульманами, ворог – ісламістський терор

«Республіка і народ стали метою жорстокого терористичного нападу»,- сказав канцлер Австрії Себастьян Курц в спеціальному зверненні до нації.

Він сказав, що чотири мирних жителя були холоднокровно вбиті під час нападу у Відні минулої ночі. Під час нападу був застрелений поліцейський. Ще 14 людей отримали поранення, деякі серйозні.

«Атака була спрямована проти всіх нас – це була атака на наше вільне суспільство»,- сказав Курц. Він попередив, що Австрія буде захищати свої цінності, «і всі, хто має якесь відношення до ганебного акту, будуть притягнуті до відповідальності».

«У той же час ми не повинні потрапити у пастку терористів. Ворог, ісламістський терор, хоче розділити наше суспільство. Але ми не допустимо розповсюдження цієї ненависті. Наші вороги – не члени релігійної спільноти, а терористи. Це не війна між християнами і мусульманами або між австрійцями та мігрантами », – сказав канцлер.

Він подякував силовикам і «іншим людям, які завдяки своїй мужності врятували життя». Тепер боротьба з тероризмом і ісламізмом повинна вестися разом з міжнародними партнерами.

«Ми ніколи не забудемо жертв вчорашнього нападу і будемо захищати наші цінності»,- сказав Курц наприкінці свого виступу.

Австрійський уряд оголосив триденний національний траур в пам’ять про чотири жертви терору в Відні, який триватиме до четверга.