В Україні визначили, що таке торгівля людьми, але для десятків тисяч українців – уже пізно

Верховна Рада України визначила точне поняття «торгівля людьми». За відповідне рішення напередодні проголосували 240 народних депутатів.

Українські депутати ухвалили рішення прийняти в другому читанні законопроект про внесення змін у Кримінальний кодекс. Зокрема, законодавці вирішили дати повне і точне визначення поняття «торгівля людьми».

торговля людьми

Зазначимо, що вітчизняні законодавці вирішили прийняти таке важливе визначення тільки зараз, після того, як десятки тисяч наших співвітчизників стали жертвами цього явища.

Читайте також: Висококваліфіковані іммігранти – пріоритет для Британії після Brexit

Тепер у законодавстві країни буде внесено не тільки саме явище, але і протоколи про попередження і припинення ганебної і злочинної практики. Окремо в проекті прописана відповідальність за торгівлю жінками та дітьми. Також депутати визначили заходи покарання за подібні злочини.

Так, торгівлею людьми визнана вербування, транспортування та переховування громадянина України. Також під це поняття потрапляє утримання або передача осіб з метою експлуатації.

Згідно з визначенням, торгівля людьми супроводжується обманом, шахрайством, шантажем, приниженням, примусом і підкупом третіх осіб.

Зазначимо, що покарання за торгівлю людьми покладається навіть при наявності згоди суб’єкта незаконної діяльності, якщо в його відношенні було застосовано вплив і примус.

Міра покарання за торгівлю людьми передбачає тюремне ув’язнення терміном від 5 років.

Джерело: www.eurabota.ua

10.10.2018