У Чехії відновлено навчання в молодших класах шкіл

“У Чехії сьогодні відновилося навчання в початкових класах шкіл, а також відновили роботу дитячі садки”, – повідомляє чеське телебачення.

Навчання молодших школярів ведеться з дотриманням максимальних вимог епідеміологічної безпеки. Такі ж правила дотримуються в дитячих садах, а персональна відповідальність за їх виконання покладається на адміністрацію дитячих садків.

Учні старших і середніх класів продовжують навчання дистанційно. Такий спосіб навчання для них буде продовжуватися до поліпшення епідеміологічної ситуації в Чехії, на всій території якої з 27 грудня діє п’ятий, максимальний рівень епідеміологічної небезпеки.

У Чеській Республіці з населенням 10,71 мільйона чоловік загальна кількість людей, інфікованих коронавірусом, з початку пандемії досягла 746 714 осіб, а кількість померлих від інфекції – 12070 осіб.

З 5 жовтня в країні введена надзвичайна ситуація, аналогічна тій, яка діяла з 12 березня по 17 травня. На цей раз НС було оголошено до 22 січня. У Чеській Республіці продовжують діяти правила носіння масок і суворі соціальні обмеження, в тому числі заборона на вихід з дому вночі без поважної причини. Для порушників правил передбачені штрафи. Максимальний штраф для фізичних осіб становить 50 000 крон (близько 1900 євро), для юридичних осіб – 3 мільйони крон (близько 115 000 євро). Контроль за дотриманням правил покладено на поліцію.