Прокуратура Німеччини обшукує офіси Volkswagen

Слідчі з прокуратури Брауншвейга обшукали бізнес-приміщення “Volkswagen” в Вольфсбурзі, повідомляє Handelsblatt. За словами компанії, причиною є розслідування проти окремих обвинувачених, пов’язане з дизельними транспортними засобами з двигунами типу EA 288.

Претензії засновані на технічних фактах, які сам компетентний орган з розслідування і ліцензування виявив на ранній стадії. “Volkswagen” співпрацює з прокуратурою, хоча компанія розглядає їх юридичну інтерпретацію і випливаюче з неї розслідування необгрунтованим.

Двигун з позначенням EA 288 є центральним елементом контролю викидів. Представник “Volkswagen” сказав, що це було не розслідування проти самої компанії, а проти осіб, «набагато нижче ради».

У вересні цього року вперше було запідозрено, що двигун EA 288, можливо, був модифікований для маніпуляцій. “Volkswagen” визнав у вересні 2015 року, що він маніпулював викидами вихлопних газів за допомогою спеціального програмного забезпечення. Це гарантувало, дотримання норм при тестуванні на викид оксиду азоту, але на дорозі токсичних викидів виявилося у багато разів більше.

Поки скандальний процес коштував групі більше 30 мільярдів євро. У зв’язку з оголошеною маніпуляцією з більш старим двигуном EA 189, приміщення заводу “Volkswagen” в Вольфсбурзі вже були обшукані десятки разів.