Пентагон: Ми не скорочуватимемо війська в Європі

Сполучені Штати не розглядають можливості скорочення чисельності військ у Європі напередодні переговорів між Російською Федерацією та Сполученими Штатами щодо гарантій безпеки. Про це повідомив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі на своїй сторінці у Twitter, коментуючи раніше опублікований матеріал на каналі NBC.

«Можу однозначно сказати, що ми не розглядаємо скорочення чисельності військ у Європі чи зміну позиції з цього питання», — йдеться у заяві Кірбі.

Раніше американська телекомпанія NBC повідомила, що дискусії між США та Росією з питань безпеки в Європі можуть порушити питання скорочення чисельності сил і частоти навчань у Східній Європі, але тільки в тому випадку, якщо ці дії будуть взаємними. Цю інформацію вже спростували кілька урядовців Держдепартаменту.

Переговори між РФ та США про гарантії безпеки відбудуться сьогодні у Женеві. Крім того, 12 січня відбудеться засідання Ради Росія-НАТО, а 13 січня відбудуться переговори представників РФ та ОБСЄ.

17 грудня МЗС Росії опублікувало проект угоди зі США про гарантії безпеки та угоди про заходи безпеки для РФ та держав-членів НАТО. Вони були передані помічнику держсекретаря США Карен Донфрід.