Грета Тунберг зареєструвала своє ім’я як товарний знак

Активістка Грета Тунберг, яка бореться за збереження клімату, заявила, що подала заявку на реєстрацію її руху в якості товарного знака.

“Моє ім’я та рух «П’ятниці заради майбутнього” постійно використовуються в комерційних цілях без будь-якого дозволу”, – сказала вона в Instagram.

Вона висловила невдоволення тим, що люди заробляють гроші на її спині. “Я попросила, щоб моє ім’я,” П’ятниці заради майбутнього ” і “Шкільний страйк за клімат» були зареєстровані в якості товарних знаків”, – сказала вона, додавши, що хоче захистити їх від узурпації і не має наміру використовувати для комерційних цілей.

Грета Тінтін Елеонора Ернман Тунберг – шведська школярка, активістка за клімат. Вона стала відома, почавши рух School Climate Strike (Шкільний страйк за клімат) у листопаді 2018 року. Рух зріс до глобального масштабу після конференції COP24 у грудні того ж року.

Її діяльність почалася в серпні 2018 року, коли її кількаразовий одиночний страйк «Шкільний страйк за клімат» перед шведським парламентом в Стокгольмі привертає увагу засобів масової інформації. 15 березня 2019 року близько 1,4 мільйона студентів з усього світу приєднуються до її заклику до страйків і протестів. Тунберг вже отримала різні нагороди та дипломи за свою діяльність.