У пакистанській провінції припиняють виплату зарплати неприщепленим держслужбовцям

“Глава пакистанської провінції розпорядився, щоб урядові чиновники, які відмовляються від вакцинації від COVID-19, не отримували зарплату з наступного місяця”, – повідомляє AFP.

Головний міністр провінції Сінд Мурад Алі Шах оголосив про цей крок після зустрічі з представниками охорони здоров’я, щоб обговорити перші випадки реєстрації штаму Дельта, виявленого в провінції, яка включає в себе мегаполіс Карачі.

«Кожному державному службовцю, що не пройшов вакцинацію, з липня слід призупинити виплату зарплати», – написав він у Твіттері, додавши, що наказ був відданий міністерством фінансів.

Третя хвиля інфекцій почала стабілізуватися в країні після декількох тижнів обмежень на публічні збори, але провінція Сінд повідомила про найбільшу кількость випадків з початку пандемії.

Спочатку повільне поширення вакцинації в Пакистані за останні тижні збільшилася більш, ніж на 200 000 доз.

Однак в бідній країні повністю вакциновано лише близько 2,2 мільйона чоловік – мізерна частина населення в 220 мільйонів.

Дезінформація і теорії змови про побічні ефекти вакцин викликали коливання в Пакистані, в той час, як вимога мати мобільний телефон для реєстрації на вакцинацію виявилася перешкодою для деяких бідних і неписьменних громадян.

Люди в сільській місцевості також зазнають труднощів з доступом до центрів вакцинації, більшість з яких знаходяться у великих містах.

Порядок оплати праці в Сінді спантеличив представників співробітників. «Це дивний наказ, тому що люди хочуть пройти вакцинацію добровільно», – сказав Ліакат Сахи, генеральний секретар профспілки в центральному державному банку Пакистану, додавши, що він був вакцинований.

«Замість цього уряд повинен створити більше центрів вакцинації, особливо в сільській місцевості».

У Пакистані зареєстровано понад 850 000 випадків інфікування і 21 022 випадки смерті, але через обмежену кількість тестів і нестабільність сектора охорони здоров’я багато хто побоюється, що справжня картина набагато гірше.