Німеччина допомогла Росії закласти міну під Європу

Газопровід «Північний потік – 2» став «стратегічною помилкою» для Німеччини, оскільки дозволяє Росії загрожувати європейським країнам. Про це пише оглядач Ніколя Буссе у статті для авторитетної німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAC).

Автор публікації наполягає на тому, що Берлін допоміг Москві “поставити міну під стабільність та безпеку Європи”.

“Сенатори США та інші німецькі партнери незадоволені тим, що Німеччина отримує додатковий дохід за рахунок співпраці з країною, яка постійно ставить міни під загрозу стабільності та безпеки Європи”, – написав Буссе.

Він сказав, що трубопровід «ніколи не був неполітичним проектом», хоча канцлер Ангела Меркель, що йде, заявила інше.

Газопровід «Північний потік – 2» тягнеться від російського узбережжя дном Балтійського моря до Німеччини і складається з двох газопроводів загальною пропускною здатністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік. Будівництво було завершено 10 вересня, незважаючи на численні санкції США та опір інших країн.

Запуск газопроводу вимагає завершення сертифікації Nord Stream 2 AG як незалежного оператора Nord Stream 2. Противники заявляють, що це суперечить оновленій газовій директиві ЄС, яка вимагає, щоб різні компанії брали участь у видобутку та постачанні газу. Проте, за словами Москви, на момент зміни правил у проект було вкладено мільярди доларів з огляду на попередню правову ситуацію.

У листопаді німецький регулюючий орган призупинив процес сертифікації, порекомендувавши Nord Stream 2 створити дочірню компанію в Німеччині, яка має повторно подати повний пакет документів.