Макрон вніс зміни в уряд

Президент Франції Еммануель Макрон вчора вніс зміни в уряд. Про це повідомив генеральний секретар Єлисейського палацу Олексій Колер.

Міністри закордонних справ і фінансів Жан-Ів Ле Дріан і Бруно Ле Мер зберегли свої пости. “Ле Мер керуватиме реалізацією плану по відновленню французької економіки після пандемії нового коронавіруса”,- повідомив Колер. Ассошіейтед Прес повідомило, що міністра внутрішніх справ Крістофа Кастанера замінили на тлі звинувачень у жорстокому поводженні поліції з громадянами. Його замінив Джеральд Дарманен, який вже займав міністерський пост.

Міністерство екологічної та солідарної трансформації (навколишнього середовища) очолила Барбара Пімп. Голова комітету Національних Зборів з питань сталого розвитку, вона була депутатом від Зелених до вступу в Макроновскім партію «Республіка, вперед!».

Нагадаємо, що в п’ятницю президент Франції призначив Жана Кастекса новим прем’єр-міністром замість Едуарда Філіпа. Кастекс був відповідальний за вихід країни з обмежувальних заходів через коронавірус. Макрон вніс зміни в уряд після поганої роботи його центристської партії на місцевих виборах у Франції, на яких, однак, Зелені досягли серйозних успіхів.