На Донбасі загинули ще двоє українських солдат

Всього за кілька днів два українських солдати були вбиті в зіткненнях з проросійськими сепаратистами на сході України, що роздирається війною.

В останні тижні на сході України регулярно спалахують сутички, підриваючи перемир’я, досягнуте в минулому році.

Українські військові заявили, що один військовослужбовець був убитий в суботу, коли бойовики сепаратистів відкрили вогонь з невеликого зброї, а інший солдат «отримав небезпечне для життя вогнепальне поранення» вчора.

Нові сутички сталися після того, як Росія зосередила тисячі військовослужбовців на кордоні з Україною, а минулого тижня Білий дім заявив, що кількість російських військовослужбовців на кордоні більше, ніж будь-коли з 2014 року.

Прес-секретар президента України Володимира Зеленського заявила вчора, що на даний час Росія має 41 000 військовослужбовців на східному кордоні України і 42 000 військовослужбовців на Кримському півострові.

Прес-секретар Юлія Мендель також повідомила, що Зеленський в кінці березня направив до Кремля запит з проханням про переговори з президентом Росії Володимиром Путіним з приводу ескалації конфлікту, але поки не отримав відповіді.

«Ми сподіваємося, що президент Володимир Путін не відмовиться від діалогу», – сказала Мендель.

Однак офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заперечує, що Москва отримувала запит на переговори.

«Мені не відомо про такі запити останнім часом», – сказав він журналістам в понеділок.

Кремль, який не заперечує пересування військ, заявив, що він не готується до війни з Україною, але також пообіцяв, що він «не залишиться байдужим» до долі російськомовного населеня на Сході.

В результаті конфлікту, що забрав понад 13000 життів, з початку року було вбито 28 українських військових, в порівнянні з 50 за весь 2020 рік.