В Австрії для отримання грошової допомоги, мігрантам необхідно буде знати німецьку мову

Уряд Австрії оголосив про рішення скоротити фінансову допомогу мігрантам, пов’язавши її розмір з рівнем володіння німецькою мовою.

Федеральный канцлер Австрии Себастьян Курц

Про плани зменшити розміри соціальних допомог мігрантів днями оголосив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц. «Основне правило, яке ми введемо, буде полягати в тому, що німецький стане ключем до отримання мінімальних виплат у повному обсязі», – заявив Курц.

Він пояснив, що в залежності від рівня володіння претендентом на виплату фінансової допомоги німецькою мовою, буде змінюватися розмір гарантованого державою допомоги.

«Це означає, що той, хто в недостатній мірі володіє мовою, не зможе повністю на них претендувати», – підкреслив Курц. На сьогоднішній день більша частина з тих, хто отримує такі виплати, проживає у Відні, близько половини з них – це іноземці.

Після того, як рішення про скорочення допомоги набере чинності, її розмір буде складати 563 євро або 656 доларів в місяць. Отримувати його можна буде тільки за умови, якщо здача тесту на знання німецької мови пройде успішно. Також в уряді вирішили скоротити та допомога на дітей.

На питання про те, чи не порушує нова ініціатива закон про рівність прав іноземців та громадян Австрії, розмір допомоги яких набагато більше (863 євро або 1003 долара), Курц відповів, що рішення на цей рахунок мають право виносити лише Конституційний суд.

Джерело: www.eurabota.ua