Українці використовують безвізовий режим не тільки для подорожей у країни ЄС

Згідно з новим соціологічним дослідженням, українські громадяни активно використовують свої біометричні паспорти не лише для туристичних поїздок у країни Європейського союзу, але і як можливість поліпшити своє фінансове становище.

работа по безвизу в Польше

Згідно з опитуванням, кожен четвертий українець, який працює в Польщі, працевлаштовується, маючи на руках тільки біометричний паспорт. У переважній більшості випадків – це ті, хто вважає за краще їздити на сезонні роботи по збору ягід і фруктів.

У той же час майже дві третини трудових мігрантів з України працює в Польщі за трудовими візами, які дають можливість працювати протягом більш тривалого періоду часу. Тільки 5 відсотків наших співгромадян оформили документи на довготривале проживання.

Половина українських трудових мігрантів планують працювати в Польщі від 3 до 6 місяців. Близько 40 відсотків вказали, що вже не вперше працевлаштувались в сусідній країні.

Раніше повідомлялося, що постійно збільшується кількість українців, які працюють у Польщі, які отримують зарплату не менше, ніж польські громадяни.