Вперше 1500 євро на місяць для 165 000 працівників в Австрії

З 1 січня 2018 року понад 165 000 співробітників, які працюють в транспортному секторі і сфері послуг будуть отримувати мінімальну заробітну плату в розмірі 1500 євро на місяць, про це повідомляють лідери австрійських профспілок. Підвищення мінімальної оплати праці торкнеться близько 120 000 працівників готельного та ресторанного бізнесу.

работники отельного и ресторанного бизнесовТакож мінімальна заробітна плата зросте для тих, хто зайнятий на збиранні будівель, охоронців, аптечного допоміжного персоналу, працівників вантажного транспорту і складських приміщень, станцій технічного обслуговування і сервісних компаній.

Представники ще кількох професій у сфері обслуговування зможуть розраховувати на такий розмір заробітної плати у 2019 році. А в 2017 році також були збільшена оплата праці для багатьох професій, серед них: експедитори, працівники релігійних будинків престарілих та лікарень, приватних лікарень, працівники аеропортів.

Це чудові новини для тих наших співгромадян, які планують в наступному році поїхати на роботу в Австрію і шукає для себе підходящу вакансію в цих секторах економіки.