Більшість українців планують працювати у Польщі тривалий час

Польською компанією ARC Rynek i Opinia був проведе опитування серед 400 українців, які вже кілька місяців працюють або навчаються в країні.

Дві третини респондентів приїхали на роботу, одна третина – студенти. Опитування показало, що понад 60% приїжджих із планують залишитися на більш тривалий час, а при можливості половина з опитаних оселилася б у Польщі назавжди.

Украинские граждане в Польше фото

З результатів випливає, що більшість українських громадян відчуває себе комфортно в іншій країні, доброзичливе ставлення поляків підтвердили 74% опитаних.

На думку віце-голови компанії ARC Rynek i Opinia Адама Чарнецького, результати цього соціологічного дослідження не підтверджують повідомлення, які з’явилися в ЗМІ, що розповідають про ворожому ставленні поляків до українців. Це означає, на думку Чернецького, що частина приїжджих українців залишиться в країні назавжди, частково заповнивши дефіцит робочої сили, який виник після еміграції поляків.

Газета «Rzeczpospolita» наголошує, що польські фірми дуже зацікавлені в українцях. Дві найбільші організації роботодавців – Роботодавці РП і Конфедерація «Левіатан» – готують свої пропозиції щодо змін у бік спрощення правил прийому на роботу іноземних громадян.

Джерело: www.eurabota.ua