Румунія забороняє одночасне отримання пенсій і зарплат в держсекторі

“Прем’єр-міністр Румунії Флорін Кацу оголосив вчора ввечері, що уряд схвалив законопроект, що забороняє суміщення пенсій із заробітною платою в державному секторі”, – повідомляє сайт Hotnews.

«Разом з тим, проектом передбачено підвищення пенсійного віку до 70 років при бажанні», – додав прем’єр. Він уточнив, що законопроект надійде до парламенту в терміновому порядку.

Нормативний акт передбачає можливість вибору між пенсією або заробітною платою для працівників державного сектора, які відповідають умовам виходу на пенсію.

Якщо вони вже вийшли на пенсію, але хочуть продовжити роботу в державній системі, їх пенсія буде припинена.

“Крім того, співробітники бюджетного сектора не зобов’язані виходити на пенсію після досягнення стандартного пенсійного віку, а можуть продовжувати працювати до 70 років”, – повідомляє 24 Chasa.

«Вони можуть вийти на пенсію в будь-який час в період до 70 років. У державному секторі пенсія не може поєднуватися з заробітною платою. Співробітники зобов’язані вибрати одну з двох виплат протягом 30 днів », – пояснив міністр праці Ралука Тюркан.

Digi TV24 зазначає, що існує ряд винятків із правила, що забороняє накопичення пенсій і заробітної плати. Це місцеві виборні посадові особи, парламентарії, члени Конституційного суду і Державного контролю, члени Румунської академії та інші.