В результаті кібератаки на лікарню в Німеччині загинув пацієнт

Сьогодні влада Німеччини оголосила, що найімовірніше була здійснена кібератака, яка привела до поломки інформаційної системи великої лікарні в Дюссельдорфі. Як повідомляє Associated Press, “жінка, що потребувала невідкладної допомоги, померла через перевезення до лікарні в іншому місті”.

Робота інформаційних систем Університетської клініки в Дюссельдорфі була порушена з минулого четверга. У лікарні заявили, що, на думку слідчих органів, джерелом проблеми стала кібератака на вразливе місце «широко використовуваного комерційного програмного забезпечення», подробиці про яке не розкриваються.

В результаті атаки системи постійно виходили з ладу, і лікарня не могла обробляти дані. Хворих невідкладної допомоги направили до інших лікарнень, а операції відклали.

У лікарні заявили, що не було «особливих вимог щодо викупу». Також додали, що немає ніяких ознак того, що дані були безповоротно втрачені.

У заяві міністра юстиції землі Північний Рейн-Вестфалія йдеться, що минулого тижня було зашифровано 30 серверів в лікарні, і за один з них був поданий запит про викуп.

Повідомлення, в якому вказані контактні адреси, але не названа точна сума, було відправлено до університету Генріха Гейне, з яким пов’язана лікарня в Дюссельдорфі, а не до самої лікарні.

Прокуратура почала розслідування відносно невідомих злочинців за підозрою в скоєнні безрозсудного вбивства тяжкохворого пацієнта, який був доставлений до іншої лікарні і помер в результаті несвоєчасного лікування.