Австрійська влада розцінюють стрілянину у Відні, як терористичний акт

“Стрілянина в центрі Відня вважається терористичним актом, в результаті якого кілька людей були поранені і, можливо, є вбиті”, – повідомив австрійському телеканалу ORF міністр внутрішніх справ Карл Нехаммер.

Він додав, що, як передбачалося, стрілянина велася кількома людьми і що напад ще не закінчився.

Про напад біля синагоги у Відні повідомили місцеве видання «Кронен». За непідтвердженою інформацією, біля Шведенплац було чутно кілька пострілів.

“На даний момент відомо, що один поліцейський отримав серйозні поранення, додав представник МВС”, – повідомляє DPA. Принаймні, один підозрюваний був заарештований після стрілянини біля синагоги.

Глава австрійської єврейської громади Оскар Дойч заявив в Twitter, що неясно, чи була саме синагога мішенню для стрільби. На момент зйомок вона вже була закрита.

Поки що існує суперечлива інформація про те, що сталося в центрі Відня.

Було зупинено метро. Людям пропонується уникати громадських місць і громадського транспорту і залишатися вдома. За даними місцевих ЗМІ, в результаті перестрілки могли загинути сім чоловік. Повідомлялося також про нападника, який підірвавши вибухівку, самоліквідувався, а також про його спільника, який зник з місця злочину.