Австрія проходить першу фазу пом’якшення карантину без збільшення числа інфікованих

Австрія повідомила, що вона пройшла перший етап пом’якшення карантинних заходів без збільшення числа випадків зараження новим коронавірусом.

«Ми добре впоралися з першим етапом», – заявив на прес-конференції міністр охорони здоров’я Рудольф Аншобер.

Це почалося 14 квітня з відкриття декількох категорій торгових точок, які були закриті на місяць.

«Ситуація дуже стабільна, ми прийняли правильні рішення в потрібний час»,- сказав Аншобер.

Щоденний приріст нових інфекцій, який становив 50 відсотків при введенні обмежень, був знижений до 0,2 відсотка.

У суботу, на наступний день після офіційного зняття обмежень на виїзд, ряд підприємств відновили свою роботу в Австрії. Багато співробітників повернулися на свої підприємства з початку тижня, хоча робота в телефонному режимі вітається. Використання громадського транспорту також значно зросло.

Кафе і ресторани відкриються 15 травня.

Кордони країни, закриті з 10 березня, не були відкриті, допускається лише кілька винятків.

В Австрії зареєстровано 15 559 випадків нового коронавіруса, з яких 2 107 все ще активні, а 606 померли при населенні 8,8 млн. чоловік.

Австрійці повинні носити маски в торгових точках і громадському транспорті і дотримуватися соціальної дистанції в приміщенні.

Результати другого етапу, що почався на цьому тижні, будуть проаналізовані в найближчі 10 днів. «Якщо ми впораємося без значного збільшення (щодо інфекцій), і якщо показники залишаться стабільними, ми зробимо ще один великий крок вперед»,- сказав Аншобер, який закликає до пильності.

Дослідження, проведене Національним статистичним інститутом, яке провело вибірку з одна тисяча чотиреста тридцять двох чоловік у віці старше 16 років з 21 по 24 квітня, показує, що тільки один з усіх виявився інфікований вірусом, що становить 0,15 відсотка. Аналогічне дослідження, проведене в перший тиждень квітня, принесло 0,33 відсотка.