Чи впливають нові заходи проти COVID-19 в Туреччині на туристів?

“Нові обмеження, введені владою Туреччини в боротьбі з коронавірусом, не поширюються на іноземців, які відвідують країну”,- повідомив ТАСС представник Федерації готельєрів Туреччини Неджіп Боз.

«Іноземці виграють в цьому відношенні, тому що нові обмеження, оголошені президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, на них не впливають»,- сказав Боз.

Крім того, в циркулярі, поширеному Міністерством внутрішніх справ Туреччини, говориться, що «іноземні туристи звільнені від необхідності дотримуватися комендантської години».

У понеділок Ердоган оголосив про введення комендантської години з 9 вечора до 5 ранку в будні дні, а також заборону виходити на вулицю всі вихідні. Крім того, кількість відвідувачів магазинів і торгових центрів обмежена.

“Також з сьогоднішнього дня влада Туреччини заборонила відвідування будинків для проведення сімейних торжеств, поминальних служб та інших заходів в рамках заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса”, – повідомляє Milliyet.

Керуючі будинком або особи, відповідальні за житло, повинні повідомити в поліцію, якщо помітять візит сторонніх.

Після встановлення таких випадків поліція накладе штраф в розмірі 3150 турецьких лір (330 євро), як на господарів, так і на гостей.