В Австрії роботи стало більше, а безробітних менше

За попередній 2018 рік в Австрії рівень безробіття знизився до 8,7 відсотка.

За даними статистичного відомства Австрії, протягом усього 2018 року кількість безробітних в країні стабільно скорочувалася. На початок 2019 року в країні офіційно зареєстровано 414 тисяч людей, які шукають можливості працевлаштуватися.

Стабільний розвиток економіки дає можливість працевлаштуватися все більшій кількості не тільки громадянам Австрії, але також іноземцям, які приїжджають в країну в якості трудових мігрантів.

За даними міністерства соціальних справ Австрії, протягом 2018 року кількість безробітних у країні зменшилася майже на 1 відсоток – до 8,7 відсотка. Найбільше зниження безробіття (9,5 відсотка) зафіксовано серед молодих людей у віці до 25 років.

Що стосується секторів економіки, то найбільше зниження безробіття (на 8,3 відсотка) було зафіксовано в туристичному секторі. Навіть, незважаючи на зимовий сезон, на 7,3 відсотка безробітних стало менше в будівельному секторі.

Загалом, справи в австрійській економіці йдуть добре, і це відмінна можливість знайти підходящу вакансію і для українських фахівців, які шукають можливості поїхати працювати до Австрії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Євросоюзі зафіксовано найнижчий рівень безробіття з 2000 року, який за даними статистичного відомства ЄС Eurostat, в листопаді 2018 року склав 6,7 відсотка.

Джерело: news.eurabota.ua

14.01.2019