Туристи з Англії не платитимуть податків на Канарських островах

Британські туристи можуть бути звільнені від сплати податку на Канарських островах. Цей захід повинен допомогти у боротьбі з Brexit і зміцнити англійський фунт.

Президент іспанських островів Фернандо Клавіхо заявив, що цей захід зробить Канарські острови більш конкурентоспроможними і допоможе їм досягти “кращих результатів”.

Архіпелаг з восьми островів був класифікований як “найбільш віддалений регіон” за новою угодою, що привертає відпочиваючих.

Лансароте, Гран-Канарія та Тенеріфе є одними з місць, які стягують з туристів податки за деякі продукти та послуги. Так наприклад, розрахунки в ресторанах підлягають “Канарському непрямому загальному податку” (IGIC).

Канари не мають фактичного ПДВ. Тому президент Клавіхо запропонував відмінити податок для англійських туристів, щоб вони мали змогу приїжджати на відпочинок на Канарські острови після Brexit.

Президент сказав, що жителям Канарських островів доведеться діяти злагоджено, щоб уникнути негативного впливу на фунт, який принесе вихід Великої Британії з ЄС.

Також Фернандо Клавихо сказав, що ці зміни призведуть до збільшення оплати праці та зайнятості, а також поліпшенню умов працевлаштування на островах.

Близько 16 мільйонів туристів відвідали Канарські острови в 2018 році, причому британці були найбільш численою групою відпочиваючих у цьому регіоні.

Джерело: news.eurabota.ua

11.01.2019