Критика в Австралії шокуючої реклами вакцинації від ризиків Covid

Реклама вакцинації в Австралії викликала різку критику за шокуюче зображення молодої жінки, яка страждає від наслідків коронавіруса, повідомляє BBC.

Урядове відео показує, як жінка на лікарняному ліжку задихається від кожного подиху, будучи підключеною до респіратора. Текст говорить: «Covid-19 може вразити будь-кого… зробіть щеплення».

Однак критики заявляють, що реклама несправедливо націлена на молодих людей, враховуючи, що люди молодше 40 років не матимуть доступу до вакцин до кінця року. Офіційні поради з охорони здоров’я також рекомендують молодим людям чекати Pfizer замість наявної AstraZeneca. В Австралії бракує матеріалів Pfizer.

В даний час реклама показується тільки в Сіднеї, який знаходиться в самому розпалі вогнища з штамом «Дельта» і знаходиться на третьому тижні блокади.

У понеділок влада оголосила про 112 нові випадки зараження.

Ця реклама є частиною більш великої кампанії вакцинації «Озбройтеся», яка стартує в неділю.

«Образливо запускати таку рекламу, коли австралійці в цій віковій групі все ще чекають своєї вакцинації», – написав у Твіттері Х’ю Рімінтон. «Чому ми націлені на молодих людей? Хіба ми не повинні бути націлені на зростання сумнівів щодо вакцинації у віці старше 55 років? » – прокоментував інший користувач Twitter.

Інші, в тому числі експерти в області охорони здоров’я, закликали прибрати відео з ефіру, назвавши його «нечутливим».

Але уряд захистив відео. Головний санітарний лікар Австралії Пол Келлі сказав, що це було «шокуючим», щоб «зрозуміти ідею» про необхідність залишатися вдома, «пройти обстеження і зробити щеплення».

«Ми робимо це тільки через ситуацію в Сіднеї», – сказав він. Влада найбільшого міста Австралії в неділю повідомили про першув цьому році смерть від вірусу.

Сіднейська хвиля викликала широку критику щодо поширення вакцин федерального уряду. Вакцинація почалася в лютому, але була відкладена через відсутність у Pfizer вакцин, самозаспокоєння населення і заплутаних звітів громадської охорони здоров’я про ризики, пов’язані з AstraZeneca.

Повністю вакциновано трохи більше 10% населення.