Засідання Ради Безпеки ООН очолить польський міністр Яцек Чапутович

Рада Безпеки ООН сьогодні обговорить стан релігійних меншин в збройних конфліктах. Засідання Ради буде проходити під головуванням польського міністра закордонних справ Яцека Чапутовича.

Засідання Ради Безпеки щодо захисту релігійних меншин в збройних конфліктах було організовано з ініціативи Польщі, Сполучених Штатів і не членів Ради – Бразилії, Канади та Йорданії. Дискусія доводиться на Міжнародний день пам’яті жертв насильства через релігію або віру. Цей день був встановлений ООН в травні, серед іншого за ініціативою Польщі.

Під час засідання Ради Безпеки міністр Яцек Чапутович зустрінеться зі Спеціальним посланником прем’єр-міністра Сполученого Королівства з питань свободи релігії та віросповідання лордом Ахмадом Уімблдонським, а також з послом Сполучених Штатів з міжнародної свободи віросповідання Семюелом Браунбеком. Глава польської дипломатії також візьме участь в церемонії вручення премії “Pro Dignitate Humana”.

Участь в нарадах в ООН буде останньою крапкою триденного візиту міністра Яцека Чапутовіча в Сполучені Штати, в ході якого він зустрівся з державним секретарем США Майком Помпео, головував на засіданні Ради Безпеки по ситуації на Близькому Сході і відвідав Чикаго.