Отримання і оформлення візи в Південну Корею

Віза для поїздки в Південну Корею не буде потрібна, якщо мова йде про короткочасне перебування в цій державі. Без оформлення додаткових дозволів сюди можна приїжджати в гості до родичів і просто на екскурсію. Для приїзду на роботу або на постійне місце проживання потрібна дозвільна документація відповідної категорії.

віза для поїздки в Південну Корею

Безвізовий режим для українців діє в Республіці з початку 2014 року. Перетнути кордон іноземні громадяни можуть лише за умови:

  • наявності закордонного паспорта та міграційної карти;
  • достовірного заповнення митної декларації;
  • пред’явлення квитка в зворотну або третю сторону;
  • підтвердження платоспроможності, наприклад ваучером туристичного оператора, роздруківкою підтвердження броні в готельному комплексі.

Чи потрібна віза в Південну Корею, цікавиться кожен гість країни після приїзду в неї на довгостроковий період. Цікава тема й тим, хто планує тут працювати або залишитися жити. Для життя тут на довгостроковій основі потрібно оформляти дозвіл відповідної категорії. Без нього гостям можна перебувати не більше трьох місяців протягом півроку і не більше ніж 60 днів поспіль.

ЗМІСТ

  1. Види віз в Корею
  2. Як оформляється гостьова, туристична, робоча віза в Корею
  3. Терміни та вартість
  4. Кому вигідно приїхати на роботу

Види віз в Корею

Корейська віза довгострокового типу поділяється на такі види:

  • Категорія DEH.
  • Віза типу F-4 – в’їзний документ для етнічних корейців.

Категорія DEH

Ця група віз видається гостям країни на період 3-24 календарні місяці. Дозвіл категорії DH може бути продовжений за потреби в міграційній службі Республіки.

Робоча віза в Корею видається:
  • офіційно працевлаштованим приїжджим громадянам з України;
  • людям, які прибули сюди в тривале відрядження, за наявності запрошення з установи, організації.

Документи відповідних категорій отримують також студенти, магістри та аспіранти, які приїжджають в Республіку для отримання вищої освіти чи наукового ступеня або проходження наукового стажування.

Категорія F-4

Віза Ф4 призначена для конкретних груп етнічних корейських громадян.

Отримати відповідний дозвіл можуть тільки:
  1. Етнічні корейці з розряду кваліфікованих фахівців, які протягом півроку і більше здійснювали в Республіці свою професійну діяльність.
  2. Вчені. Ф4 видається також магістрам, аспірантам, іншим вченим з науковим ступенем, які отримували свого часу ступінь у вишах Кореї.

Доступною F-4 є і громадянам з високою робочою кваліфікацією, які свого часу жили та працювали на території СРСР і не були порушниками законів, візового режиму.

Як оформляється гостьова, туристична, робоча віза в Корею

Віза в Південну Корею починає оформлятися після подачі гарантом прохання в імміграційну службу. Поручитель є гарантом гостя протягом всього періоду його перебування в республіці. Гарантом виступає третя сторона – фізична особа-резидент або юридична особа.

У свою чергу, від заявника потрібний пакет документів для посольства. Це:
  1. Закордонний паспорт. Термін його дії повинен бути мінімум 6 місяців з дня оформлення візи. Копія першої сторінки цього документа.
  2. Ксерокопія старого закордонного паспорта в разі, коли в ньому є відмітки про в’їзд-виїзд з території Шенгенської зони.
  3. Два зразки анкети, перший з яких заповнений англійською мовою, а другий – корейською. Обидва примірники засвідчуються підписом заявника.
  4. Кольорова фотографія на документи, розміром 3,5 х 4,5 мм, її термін давності повинен бути менше 6 місяців на момент пред’явлення.

Дозвіл на в’їзд категорії Е-1, Е-3 і Е-5 в 2018 році може бути оформлені в режимі онлайн. Заявник подає заявку в посольство через Інтернет, відсилає сканкопії документів й електронне підтвердження оплати візового збору. При в’їзді в країну потрібно пред’являти роздрукований дозвіл.

Терміни та вартість візи в Корею

Скільки коштує віза в Корею, як довго її доведеться чекати – питання, які хвилюють більшість заявників на цей дозвіл. Отже, максимальний термін видачі цього документа 30 днів, середня тимчасова норма – 10-30 днів. Що стосується вартості, то мінімальний ціновий поріг – 90 доларів. Це оплата довгострокового одноразового дозволу. При оформленні багаторазових дозвільних документів розмір оплати збільшується ще на 30%.

Кому вигідно приїхати на роботу

Сьогодні держава має середні показники економічного розвитку. Але завдяки нарощуванню темпів його розвитку, підвищенню якості та рівня життя громадян робота в Південній Кореї стала вельми привабливою для громадян України. Вигідно працевлаштуватися тут можуть кваліфіковані кадри, керівний склад, дослідники та діячі з науковим ступенем. Для цієї категорії співробітників державою передбачені всілякі системи заохочення: курси підвищення кваліфікації, мовні програми навчання. Найчастіше компанії, що запрошують кваліфіковані кадри з інших країн на роботу, беруть на себе витрати за переліт і візове оформлення.

Некваліфікованим кадрам тут легше влаштуватися нелегально і працювати за короткостроковими контрактами. Вигідно приїжджати сюди студентам, які провчившись у вузі, мають можливість залишитися працювати після закінчення навчання.

Отримати візовий дозвіл в Південну Корею нескладно тим людям, які прийняли для себе рішення відправитися сюди на ПМП або по роботі. Але спочатку можна приїхати сюди з туристичним візитом, познайомитися ближче з державою, її жителями та звичаями.