Аргентина: правила в’їзду для українських біженців

Уряд Аргентини спростив для українців умови в’їзду: тепер наші громадяни можуть оформити «гуманітарну візу» у будь-яких консульствах України по всьому світу. На підставі цієї візи вони можуть в’їхати до Аргентини і через три роки отримати тут статус постійних резидентів та/або громадянство.

Перед виїздом необхідно звернутися до дипломатичного представництва Аргентини та подати документ чи заяву, що підтверджує виїзд з України. Це можна зробити дистанційно та отримати спеціальний сертифікат, який дозволить потрапити до Аргентини без сертифікату про вакцинацію та ПЛР-тесту.

Перед вильотом потрібно заповнити електронну заяву (https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php), розроблену міграційною службою Аргентини.

Після прибуття до Аргентини протягом 24 годин потрібно провести тест на антиген. У разі позитивного результату, пройти самоізоляцію протягом 10 днів.

Статус тимчасового притулку

Наразі в Аргентині не передбачено урядової соціальної підтримки тимчасово переміщеним громадянам України. Можлива допомога надається виключно силами української громади та благодійними організаціями.

Для в’їзду з тваринами необхідно:

Електронна ідентифікація – імплантований під шкіру тварин мікрочіп.

Ветпаспорт міжнародного зразка (фото тварини, якщо вона досягла 1 року).

Вакцинація проти сказу. Вакцинація повинна проводитися тварині віком від 3 місяців і не більше ніж за 1 місяць до виїзду.

Комплексна вакцинація проти інфекційних захворювань собак, тхорів, котів.

Ветеринарний сертифікат.

Дегельмінтизація та інсектоакарицидна обробка тварин, підтверджена відміткою у ветпаспорті. Це має бути зроблено за 24-48 години до від’їзду.

Житло

https://prykhystok.in.ua/find

https://www.shelter4ua.com/

https://ua.eu4ua.org/refugees

https://unitedforukraine.org/

https://www.host4ukraine.com/

https://mapahelp.me/

Чати допомоги

https://www.facebook.com/groups/649511089529791

Посольство України в Аргентині (http://argentina.mfa.gov.ua/ua). Olleros 2169, C1426CRM, Ciudad Autónomo de Buenos Aires, Argentina. +5411 4775 3476, +5411 4773 6137. emb_ar@mfa.gov.ua,  consul_ar@mfa.gov.uaconsulucrania@gmail.com, https://www.facebook.com/UKRinARG/.

Джерело: https://t.me/tripmydream