Жінки Саудівської Аравії отримали право працювати без дозволу чоловіка

Жінки живуть в Саудівській Аравії отримали можливість працювати, не питаючи свого чоловіка. Ультраконсервативна країна хоче таким чином стимулювати розвиток приватного сектора.

женщины в Саудовской Аравии получили  право работать

«Жінки тепер можуть створювати і користуватися електронними послугами без отримання згоди опікуна», – така інформація розміщена на веб-сайті Міністерства торгівлі та інвестицій. Дотепер, згідно із законом, жінки повинні були представити документ, у якому чоловік, батько або брат дає дозволу на участь у будь-яких адміністративних процедурах з її боку.

Починаючи з минулого року 32-річний монарх, принц Мохаммед бен Салмане, почав вводити зміни в закон, який би лібералізував правила участі жінок у суспільному житті. Ці зміни призведуть до збільшення участі жінок на ринку праці до 20% до 2030 року.

Вже в середині січня 2018 року уряд повідомив, що на 107 000 вільних робочих місць в аеропортах і на прикордонних пунктах, жінки подали заявки про бажання працювати на 140 посад.

Хоча саудовки раніше отримали право на відвідування спортивних стадіонів і право на водіння автомобіля, але все одно їм потрібно було отримати згоду від чоловіків з родини на навчання в університеті або подорож за межі Саудівської Аравії.

eurabota.ua