Саудівська Аравія ввела обмеження на працевлаштування іноземців

Саудівська Аравія ввела заборону на зайнятість іноземних громадян в сфері роздрібної торгівлі. Відповідно до нового положення в законодавстві ісламського королівства, працювати в магазинах по країні можуть тільки місцеві громадяни або вихідці з інших арабських країн.

в магазинах Саудовской Аравии могут работать только местные гражданеЗаборона на пристрій іноземців дійсний 12 роздрібних мережах по всій країні. Відзначимо, що в цій новині можна знайти і позитивні сторони. Так, вперше в історії країни в магазинах дозволили працювати жінкам.

Практика найму на роботу в роздрібній торгівлі лише громадян Саудівської Аравії буде введена з вересня 2018 року. Місцевим роботодавцям надано час на пошук і підготовку персонал з місцевого населення.

Нагадаємо, що Саудівська Аравія традиційно залежить від іноземних працівників. Окрім цієї країни, в робочій силі з-за кордону потребують і інші багаті країни.

Відзначимо, що зараз у більшості непродовольчих магазинах в Саудівській Аравії працюють саме іноземці. Так, в точках торгівлі коштовностями, одягом, медичними препаратами, будівельними матеріалами, меблями і авто, – працюють іноземці.

По всій видимості влада країни вирішили відмовитися від практики залучення іноземних продавців у магазинах стани і переорієнтувати роздрібні мережі на місцевих працівників.

Джерело ipress.ua
01.02.2018