Для підтвердження рекордних температур, виміряних в Антарктиці, будуть потрібні місяці

Як передає Associated Press, Всесвітня метеорологічна організація повідомила, що будуть потрібні місяці для підтвердження рекордно високих температур, виміряних в Антарктиці.

За повідомленням БТА, вимірювання, проведені дослідниками з Аргентини і Бразилії на початку цього місяця, повинні пройти офіційну процедуру для забезпечення їх відповідності міжнародним стандартам.

До офіційного рішення про те, чи є це рекордним чи ні, ймовірно, пройде кілька місяців, зазначив представник організації.

Вчені аргентинської дослідницької станції виміряли температуру 18,3 градусів за Цельсієм 6 лютого. Минулого тижня Бразильські дослідники повідомили, що вони зафіксували більш ніж 20 градусів Цельсія.

Ці два виміри повинні бути представлені професору з Університету штату Арізона, який вивчає звіти про рекордні температурні записи від імені Всесвітньої Метеорологічної Організації. Потім він поділиться даними з більш широкою групою вчених, які ретельно оцінюватимуть наявні докази (включаючи порівняння з сусідніми станціями) та обговорять критерії та проблеми вимірювань.

Такий процес оцінки зазвичай займає від шести до дев’яти місяців, після чого професор з Арізони офіційно підтвердить або відхилить температурні рекорди.

Нагадаємо, що через зміну клімату Арктика і Антарктика нагріваються швидше, ніж інша частина планети.