Інцидент в Албанії: убитий активіст правлячих соціалістів

Атмосфера в Албанії загострюється напередодні недільних парламентських виборів. Активіст Соціалістичної партії прем’єр-міністра Еді Рами був убитий, ще четверо отримали поранення в місті Ельбасан. Серед поранених є співробітник спеціального підрозділу поліції Рене, який не чергував, але знаходився поблизу і прийшов на допомогу. Зловмисник – його колишній колега.

За повідомленнями ЗМІ, убитий П’єтро Джованні, який недавно покинув Рух за соціалістичну інтеграцію і приєднався до соціалістів. Інцидент стався перед офісом опозиційної Демократичної партії.

27 осіб були затримані поліцією, 8 з них є прихильниками Демократичної партії, а як доказ була захоплена машина з тонованими вікнами, в якій прибув зловмисник.

За даними ЗМІ, збройної перестрілці передувала суперечка між прихильниками двох партій з приводу «підкупу голосів у Ельбасані».

Два дні тому в Каваджі у штаб-квартири Демократичної партії сталася стрілянина, в ході якої секретар муніципальної організації цієї партії отримав вогнепальне поранення в ногу. Поліція підтвердила, що напад не був пов’язаний з партійною діяльністю і що той, хто стріляв знаходиться в розшуку.