Путін як і раніше використовує застарілу Windows XP

«Російські агенти звинувачуються у зломі по всьому світу. Але хтось в Кремлі, мабуть, забув повідомити Володимиру Путіну про важливість кібербезпеки»,- повідомляє The Guardian.
67-річний Путін використовує застарілу операційну систему Microsoft Windows XP, встановлену на комп’ютерах в його кремлівському офісі і в його офіційній резиденції в Ново-Огарьово під Москвою.
Обидва комп’ютери мають кремлівські вежі в якості фонових малюнків робочого столу.
Американська комп’ютерна фірма попереджає на своєму веб-сайті, що комп’ютери під управлінням Windows XP «уразливі для погроз безпеки і вірусів».
«Windows XP, випущена в 2001 році, була останньою операційною системою Microsoft для використання на офіційних російських урядових комп’ютерах»,- повідомляється на сайті Open Media з посиланням на документи Міністерства оборони.
Більш нова Windows 10 схвалена тільки для пристроїв, які не містять державних секретів.
Москва поступово згортає роботу Microsoft і Google на урядових комп’ютерах на користь російського програмного забезпечення для операційної системи Astra Linux і вітчизняних браузерів, таких як Яндекс.
Росія все більше прагне контролювати інтернет-технології.
Кремль недавно заборонив продаж смартфонів без додатків, зроблених Росією. Поки Путін не схвалив закон, який дає Москві можливість «виключати» країну з глобального Інтернету.