Таліби не збираються дотримуватися мирної угоди

Офіційні представники США отримали розвідувальні дані, що свідчать про те, що радикальний рух талібів (заборонене в Російській Федерації) не має наміру дотримуватися умов мирної угоди з Сполученими Штатами Америки. Про це інформує ТАСС, що посилається на повідомлення від NBC. За словами джерел американських чиновників, отримана інформація вважається переконливою. Видання повідомляє, що джерела, близькі до талібів у Пакистані, також говорять, що рух не планує виконувати свої зобов’язання.

Очікується напад афганської влади після виведення американських військ з країни. В інформації йдеться, що колишній американський співробітник повідомив журналістам, що Вашингтон знає про можливість талібів захопити владу в Афганістані.

Нагадаємо, що 29.02.20 в Досі Сполучені Штати і таліби підписали мирну угоду. За його інформацією, Штати, їх союзники і коаліція, мають намір вивести всі війська з Афганістану протягом 14 місяців. Талібан, у свою чергу, гарантує не використовувати територію країни для дій, що загрожують безпеці Сполучених Штатів і їх союзників. Переговори між двома позиціями про постійне і всеосяжне припинення вогню повинні початися 10.03.2020 року. Однак до цього близько 5000 прихильників руху і до 1000 осіб, утримуваних талібами, повинні бути звільнені в якості заходів зміцнення довіри.