Борис Джонсон звільнив більшість міністрів зі свого кабінету

“Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон почав реструктуризацію свого уряду з звільнень”, – повідомляє BBC. Міністр Північної Ірландії Джуліан Сміт і міністр бізнесу та промислової стратегії Андреа Лідом серед постраждалих. Міністри житлового будівництва та екології Естер Маквей і Тереза ​​Вильерс також вже не є членами уряду.

Протягом декількох годин міністри йшли один за одним до кабінету Бориса Джонсона в палаті громад, щоб дізнатися свою долю.

BBC нагадує, що велика частина кабінету була вже призначена, коли Джонсон став прем’єр-міністром в липні.

Генеральний прокурор Джеффрі Кокс подав у відставку. Раніше він зазначив, що не буде скаржитися, якщо прем’єр-міністр зажадає його відмовитися від займаної посади.

У заяві, що підтверджує його відставку, Джеффрі Кокс сказав: «Я дійсно мав честь працювати в такі неспокійні політичні часи».

Міністр Північної Ірландії Джуліан Сміт підтвердив новину про своє звільнення. Джуліан Сміт отримав високу оцінку за короткий термін в 204 дня. Сміт написав у Твіттері, що «найбільшим привілеєм» для нього було «служити народу Північної Ірландії», і він «надзвичайно вдячний» за те, що йому дали можливість нести відповідальність за «цю неймовірну частину нашої країни».

Міністр освіти Кріс Скідмор і міністри транспорту Нус Гані і Джордж Фріман також були звільнені.

Урядове джерело, яке побажало залишитися неназваним, повідомило кореспонденту BBC, що серед міністрів було багато паранойіков, незважаючи на  спокій, який вони демонстрували.

Міністр оборони Бен Уоллес коментує, що зміни в кабінеті міністрів завжди “жорстокі”, але сподівається залишитися на своїй посаді.

У той же час очікується, що деякі з багатьох лояльних прихильників Бориса Джонсона отримають міністерські пости. Наример, Майкла Гове, ймовірно, буде призначений міністром, відповідальним за торгові переговори з ЄС.

Очікується, що Борис Джонсон призначить нового міністра для спостереження за будівництвом залізниці HS2, остаточне затвердження якої було на цьому тижні.