Талібан похвалив терористів-смертників, запропонувавши їх сім’ям гроші і землю

“Талібан похвалив терористів-смертників, убитих під час війни проти колишнього уряду і його західних союзників, і запропонував їх сім’ям гроші, а також пообіцяв землі. Про це йдеться в заяві МВС радикальних ісламістів, які правлять Афганістаном з серпня”, – передає Reuters.

Чинний міністр внутрішніх справ Сіраджудін Хаккані, за якого Сполучені Штати призначили нагороду в розмірі 10 мільйонів доларів, як за «глобального терориста», зустрівся з сім’ями на церемонії в готелі Intercontinental в Кабулі, який був атакований терористами-смертниками в 2018 році.

«У своєму виступі міністр похвалив жертв-мучеників і назвав їх героями ісламу і країни», – йдеться в заяві міністерства в Twitter.

Сім’ї терористів-смертників отримали одяг, 10 000 афганців (111 доларів США) і обіцяні земельні ділянки.

Хаккані змінив свого батька, Джалалуддіна Хаккані, як глава мережі Хаккані, екстремістського угрупування, пов’язаної з Талібаном, яку західна розвідка звинувачує в деяких з найбільш кривавих терактів терористів-смертників.

Він розшукується для допиту ФБР у зв’язку з нападом на інший готель в Кабулі в 2008 році, в результаті якого було вбито шестеро людей, у тому числі громадянин США.

Навіть після перемоги Талібану над підтримуваним Заходом урядом, екстремісти Ісламської держави здійснили серію вибухів терористів-смертників проти мечетей та інших цілей, в результаті чого було вбито сотні мирних жителів.