G7 готує план з подолання пандемії

За підсумками саміту у Великій Британії лідери країн G7 прймуть комплексний план боротьби з пандемією. Про це повідомляє AP.

Агентство процитувало Джейка Саллівана, помічника президента Джо Байдена з питань національної безпеки.

«Що стосується G7, ми зробимо спільну заяву з цього питання, і боротьба з коронавірусом буде її невід’ємною частиною. Це буде всеосяжний план, спрямований на те, щоб якомога швидше покласти край цій пандемії”, – сказав він.

Він також повідомив, що в рамках G7 були створені дві робочі групи для вирішення питання про відкриття кордонів і відновлення поїздок між країнами. Він пояснив, що в одному випадку це експертна група з Великобританією, а в другому – з ЄС.

Однак, як підкреслив Салліван, найближчим часом ніяких конкретних результатів в цьому напрямку очікувати не варто. «На даний момент ми не очікуємо негайних змін, тому що ми дотримуємося наукового підходу і того, що говорять експерти в області охорони здоров’я про точний час і умови відкриття кордонів», – пояснив радник Джо Байдена.

Британія має намір провести саміт G-7 в традиційному форматі з 11 по 13 червня в курортному містечку Карбіс-Бей на атлантичному узбережжі Корнуолла. Крім лідерів країн G7 в ньому також візьмуть участь голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн і президент Європейської ради Шарль Мішель.