Музика в громадських місцях заборонена в Афганістані

Талібан забороняє музику в громадських місцях в Афганістані, тому що це суперечить основним принципам ісламу. Про це повідомив в інтерв’ю New York Times офіційний представник угруповання Забіхула Муджахід.

«Музика заборонена в ісламі», – пояснив він, висловивши сподівання, що талібам не доведеться тиснути, щоб переконати населення не робити таких речей.

«Передбачаючи гоніння, викладачі та студенти Національного інституту музики Афганістану завчасно знищили всі музичні інструменти – ще до заяви Муджахіда про заборону на музику», – повідомляє IslamNews.

Журналіст Аніс-ур-Рехман розповів в соцмережі Twitter про те, що відбувається в музичному інституті: «Моє серце сьогодні болить. Національний інститут музики Афганістану знищив свої музичні інструменти. Члени оркестру Афганістану розійшлися по домівках і більше не гратимуть музику. Кінець … ».

Крім заборони на музику, Забіхула Муджахід заявив, що жінки в країні не зможуть подорожувати на далекі відстані поодинці. Їм дозволять відвідувати школи, офіси, університети і лікарні самостійно, без супроводу, але в разі більш далекої подорожі, яка займе 3 дні і більше, потрібен чоловік-махрам.

Відповідаючи на питання про майбутнє прав жінок в афганському суспільстві, Муджахід сказав, що в довгостроковій перспективі вони зможуть повернутися до своєї повсякденної діяльності.

Представник угрупування запевнив, що афганці, які намагаються покинути країну з паспортами і візами, зможуть безперешкодно потрапити в аеропорт.

Талібан також забезпечив безпеку всіх перекладачів і інших осіб, раніше найнятих американськими військовими, зазначивши, що таліби розчаровані зусиллями США по евакуації афганських громадян.

«Вони не повинні втручатися в справи нашої країни і позбавляти нас людських ресурсів: лікарів, вчителів та інших людей, які нам потрібні тут», – уклав Муджахід, додавши, що в Сполучених Штатах все ці люди будуть працювати мийниками тарілок або кухарями, що, на його думку, не по-людськи.