Провінційні програми в Канаді обігнали Express Entry

Канадські провінції провели в 10 разів більше розіграшів, ніж федеральна програма Express Entry.

Як показала практика життя, Канада, уряд якої взяв курс на збільшення імміграційного потоку, привертає більше нових жителів через програми, розроблені на провінційному рівні. Це зовсім не дивно, адже федеральна влада не може враховувати всі нюанси, які знає місцева влада і пропонує бажаючим іммігрувати більш вигідні умови і не такі жорсткі вимоги.

Протягом січня-серпня цього року було проведено понад 160 розіграшів по провінційним потокам, а по Express Entry – тільки 17 відборів.

Ті кандидати, які не проходили за федеральною програмою, з її набагато більш строгими вимогами, мали достатньо можливостей скористатися провінційними програмами для переїзду до Канади.

Провінції і території, враховуючи потреби у фахівцях, відбирають певну кількість кандидатів на імміграцію для постійного проживання в Канаді.

Провінції також мають свої потоки, які не пов’язані з федеральною системою. Вони можуть надати шанс на ПМЖ особам, які не проходять по системі Express Entry, але мають навички або освіту, необхідні даній провінції. У багатьох провінціях є базові потоки, які відбирають представників конкретних професій (лікарів, доглядальниць, далекобійників).

Інші базові потоки підходять тим, хто прожив якийсь час у провінції в якості студента або має сімейні/дружні зв’язки в провінції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нова Шотландія з початку цього року прийняла на постійне місце проживання понад 20 тисяч іммігрантів.

Новий план, націлений на прискорення процесу адаптації нових жителів Канади, обійдеться бюджету провінції Квебек у 20 мільйонів доларів на рік.