Українські банки нарощують прибутки

Збільшення прибутку українських банків у першому півріччі 2019 року свідчить про те, що фінансова система країни починає поступово стабілізуватися.

За підсумками роботи в першому півріччі 2019 року українські банки в цілому отримали чистий прибуток в розмірі 31 мільярд гривень. Ця сума більш ніж в 3,5 рази більша, ніж було зафіксовано в першому півріччі минулого року, коли прибуток склав 8,3 мільярда гривень.

Цікаво, що прибутковість банків зросла за рахунок того, що значно збільшилися комісійні доходи. Зростання склало 20 відсотків. Також збільшилися процентні доходи – на 17 відсотків.

Із загальної кількості платоспроможних українських банків тільки 10 завершили півріччя без прибутку.

Підсумки роботи банківської системи України свідчать не тільки про виважену політику Національного банку, а й про те, що стан української економіки за останній рік істотно покращився.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ті українці, які живуть і працюють в одній з європейських країн і користуються карткою MasterCard, можуть переводити гроші на такі ж карти, випущені банками України.

Уже в серпні один з найбільших гравців на фінансовому українському ринку –ПриватБанк запускає оновлену версію інтернет-банкінгу Приват24.