Важлива інформація для туристів. Нова заборона була введена на Балі

Балі – перший індонезійський острів, який повністю заборонив використання одноразового пластику. Нові правила вступили в силу з 23 червня.

Губернатор Балі Уайан Костер в грудні минулого року ввів в дію закон, що забороняє одноразові пластикові вироби, в тому числі сумки, столові прибори. Власникам магазинів і ресторанів довелося повністю позбавлятися від поставок пластика протягом шести місяців. Перехідний період закінчився 23 червня цього року.

Нові правила забороняють використання одноразових пластикових і полістирольних виробів як для підприємців, так і для споживачів. Той, хто використовує цей тип продукту, може бути покараний. Дотримання закону забезпечує місцева влада.

Зміни також внесені в Африці. З 1 червня 2019 року всі пластикові пакети – незалежно від товщини – не будуть імпортуватися, експортуватися, вироблятися або продаватися в Танзанії.

За недотримання цієї заборони може бути виписаний значний штраф, для підприємців видана заборона на ведення бізнесу або покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до семи днів, – інформують іноземні ЗМІ.