Австралійський штат Вікторія знову знаходиться в блокаді через COVID-19

Як повідомляє DPA, в австралійському штаті Вікторія вводиться 7-денна ізоляція через різке збільшення числа нових випадків коронавіруса. Блокада вступить в силу в кінці сьогоднішнього дня.

У 34 активних випадках COVID-19 по всій країні тільки за останні 24 години було виявлено 12 нових випадків місцевого зараження. Фахівці в галузі охорони здоров’я особливо стурбовані швидким розповсюдженням індійського варіанту вірусу. Стурбованість посилюється тим фактом, що вакцинація в країні проводиться повільніше, ніж очікувалося.

Відповідно до нових, більш строгих заходів, магазини не першої необхідності будуть закриті, і людям буде дозволено залишати свої будинки тільки з важливих причин, включаючи вакцинацію.

Поки що Австралія дуже успішно бореться з пандемією, вводячи надзвичайно суворі заходи, включаючи закриття міжнародних кордонів майже на весь період з березня 2020 року по даний час. З початку пандемії в країні зареєстровано трохи більше 30 000 випадків коронавируса і 910 смертей.

Однак критика повільних темпів вакцинації зростає, так само, як і невдоволення закритими кордонами. На сьогоднішній день по всій країні введено 3,8 мільйона доз вакцини.

У цьому місяці уряд оголосив, що не очікує відновлення міжнародних поїздок до 2022 року.

Це четверта за рахунком блокада через COVID-19 для штату Вікторія, який є другим за чисельністю населення в Австралії.