У Німеччині новітні технології вже почали позбавляти водіїв роботи

Автоматизація автомобільного транспорту незабаром може позбавити сотні тисяч професійних водіїв їх робочих місць. Так, в Німеччині починають експлуатувати автобуси-безпілотники, які не потребують управління людиною.

Перші самокеровані транспортні засоби вже найближчим часом почнуть працювати на вулицях німецького міста Монгайм-на-Рейні.

Автобуси-безпілотники почнуть застосовуватися в невеликому німецькому місті вже з осені 2019 року. Дана новина була офіційно підтверджена місцевою владою і викликала небувалий ажіотаж в самій Німеччині та інших країнах Європи.

Читайте також: В ЄС зобов’яжуть усіх автомобілістів встановити «чорні ящики»

Планується, що самокеровані автобуси працюватимуть в якості громадського транспорту. Автоматизований транспорт включать в графік рейсів місцевих автобусів.

На перших порах самокеровані автобуси працюватимуть на маршруті зі старого міста до центрального вокзалу. Автоматизовані транспортні засоби поставлять на лінію, довжиною в 2 кілометри.

Якщо експеримент в Німеччині буде визнаний вдалим, то автоматизований транспорт почне поширюватися і в інших містах країни, що поставить під сумнів майбутнє такої професії як водій.