У грудні продовжилося зростання кількості робочих місць в США

Останній місяць 2018 року виявився дуже вдалим для американського ринку праці. У грудні роботодавці запропонували потенційним працівникам 312 тисяч нових вакансій.

Глобальна економіка знаходиться в стані близькому до кризового. Економічні експерти великих корпорацій прогнозують, що продажі в 2019 році зменшаться. Але зараз економіка Сполучених Штатів на підйомі. Яскравий доказ і свідчення цього підйому – нові робочі місця, які з’являлися на ринку кожен місяць протягом 2018 року.

Американські економісти очікували в грудні набагато менше вакансій, але на цей раз прогнози виявилися неточними.

Реальна заробітна плата в Сполучених Штатах протягом минулого року зросла в середньому по країні на 3,2 відсотка.

На 0,2 відсотка зросла кількість безробітних людей. На сьогодні рівень безробіття в США складає 3,9 відсотка. Зростання пов’язане із значним збільшенням числа тих, хто шукає вакансію.

Експерт консалтингової компанії High Frequency Economics Джим О’Салліван підкреслив, що «рівень безробіття вже досить низький, щоб впливати на вартість робочої сили».

Протягом усього 2018 року зростає зайнятість у сфері охорони здоров’я, громадського харчування, будівництва, виробництва товарів тривалого користування, комп’ютерів. Це саме ті сектори економіки, де спостерігається зниження прибутку і продажів через напруженість в світовій торгівлі.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові правила торгівлі в неділю, які поступово вводять у Польщі. У 2019 буде більше неділь, коли можна буде торгувати.

Джерело: news.eurabota.ua

09.01.2019