В Україні роботи всім вистачає, а от грошей – ні

Українська влада вже навчилася бачити хороше там, де його і близько немає: борги по заробітним платам в Україні практично не зменшуються, але чиновники бачать в цьому позитивні тенденції.

Згідно зі статистичними даними, в Україні найнижча заробітна плата серед усіх європейських країн, Молдова, яка завжди була на останньому місці, вже давно зуміла обігнати Україну. Незважаючи на те, що люди за свою роботу отримують дуже скромні зарплати, так вони і її не можуть місяцями дочекатися.

Природна реакція людей – не сподіватися, коли виплатять чесно зароблені гроші, а їхати в інші країни і за таку ж роботу отримувати в рази більше грошей, і найголовніше – вчасно.

Якщо порівнювати показники заборгованості по заробітним платам в Україні за листопад цього року з листопадом попереднього, то практично нічого не змінилося. За рік підприємства-боржники в цілому змогли знизити заборгованість всього лише на 0,2 відсотка. Підприємства заборгували своїм працівникам 1,69 мільярда гривень. І при цьому чиновники заявляють, що спостерігаються позитивні тенденції. Напевно, вони б говорили інакше, якби їм так затримували зарплату.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що індекс споживчих настроїв в жовтні в порівнянні з вереснем знизився на 6 пунктів і склав 57 пунктів.

Джерело: www.eurabota.ua

29.11.2018