У Сполучених Штатів вже є 200-кілометрова стіна уздовж кордону з Мексикою

Протяжність нової стіни, встановленої на американо-мексиканському кордоні, досягла 200 кілометрів, заявив президент США Дональд Трамп прикордонним властям у Вашингтоні.

«Близько 122 миль (196,2 км) прикордонної стіни вже зведено. До кінця року у нас буде понад 400 миль (643 км), а трохи пізніше у нас буде 500 миль (804 км) », – сказав глава держави, повідомляє ТАСС.

Трамп підкреслив, що «випадки незаконного перетину кордону за останній час скоротилися на 75%».

Президент сказав, що стіна була пофарбована в чорний колір, що зробило її дуже гарячою за цілий день під сонцем, і не дозволило людям піднятися на неї. Трамп сказав, що система була максимально ефективною, і показав фотографії спеціальних панелей, встановлених уздовж верхньої частини стіни.

За словами власника Білого дому, камери, безпілотники і різні інші пристрої роблять практично неможливим перетин кордону. «Я значно спростив вашу роботу», – сказав Трамп прикордонникам.

У грудні Пентагон оголосив, що до кінця 2020 року побудують нову ділянку забору, вартістю 400 мільйонів доларів. Довжина американо-мексиканського кордону становить 3014 км