Українці в Польщі добре заробляють, але витрачають по мінімуму

«Gazeta Wyborcza» опублікувала нові дані Національного банку Польщі про грошові перекази поляків, які працевлаштувалися в інших країнах Євросоюзу, а також іноземців, які працюють у Польщі.

Национальный банк ПольшиЩо стосується українських трудових мігрантів, то в 2017 році в Польщі їх працювало 1,8 мільйона. Видання зазначає, що за останніми даними було переведено близько одного мільярда доларів.

Видання зазначає, що це рекордна сума, тим більше, що понад 90 відсотків українських грошових переказів від мігрантів, які перебувають в країні протягом невеликого періоду часу, вони витрачають мінімум грошей, зароблених в Польщі.

«Gazeta Wyborcza» повідомляє, що до цих пір українців, які працюють у Польщі, вважали дешевою робочою силою. Але останнім часом польські фірми почали бачити в українцях споживачів.

Їх почало цікавити: скільки українці витрачають на свята, як проводять дозвілля, і так далі, а, отже, від банків, операторів мобільного зв’язку, кур’єрських компаній з’являється все більше пропозицій, спрямованих виключно на українських споживачів.

Доходи українських трудових мігрантів почали рости, наприклад, у травні минулого року фахівець з України отримував за годину роботи 9 злотих, а в липні вже 12 злотих.

Джерело k-z.com.ua