90 мільярдів євро – таку ціну може заплатити Великобританія за вихід з Євросоюзу

В уряді Великобританії зробили економічний аналіз «жорсткого» варіанту виходу країни з Євросоюзу. Якщо все піде за цим сценарієм, то Брексит обійдеться бюджету країни в величезну суму – 90 мільярдів євро, про це пише The Guardian.

Брексит обойдется бюджету в 90 миллиардов евроУряду Великобританії у тому випадку, якщо угода не буде досягнуто, в найближчі 15 років необхідно буде взяти 120 мільярдів фунтів або 135 мільярдів євро кредиту.

За даними доповіді, наслідками Брексита буде підвищення роздрібних цін на 21% і на 17% – підвищення цін на продукти харчування та напої.

Згідно з документами, які стали доступні виданню, Сполучене Королівство опиниться в скрутному становищі при реалізації кожного з можливих сценаріїв виходу з Європейського Союзу.

При збереженні членства в митному союзі Великобританія зможе здійснювати торгівлю без сплати мита в межах ЄС, але позбудеться можливості укладати угоди з іншими країнами.

В даний час між Великобританією і ЄС проходять неформальні переговори про майбутніх торговельних відносинах після закінчення перехідного періоду в 2020 році.

Джерело www.eurointegration.com.ua