Робоча віза до Австрії: як оформити українцям

Українці хочуть працювати в індустріально розвинених і економічно благополучних країнах Європейського Союзу. Австрія приваблює стабільністю і об’єктивним ставленням до іноземних працівників. Ведення безвиза внесло плутанину і багато, запитують: чи потрібна віза в Австрію тим, хто оформив закордонний паспорт з биометрикой?

Громадянам третіх країн дозволено здійснювати туристичні поїздки є членами ЄС країни без оформлення додаткових дозволів, але для офіційного працевлаштування потрібна робоча віза до Австрії.

Австрия

У цій статті зібрана інформація про типи віз і правила отримання. Ви дізнаєтесь, які документи потрібні для відкриття, як швидко розглядають заяви, скільки коштує оформлення візи до Австрії?

Що являє собою віза

Віза до Австрії — спеціальний дозвіл, виданий міграційною службою конкретній особі (аплікант), який не має громадянства країн ЄС.

Види віз:

А — Короткострокові Транзитні видаються тим, хто робить пересадку в ході поїздки в іншу країну. Цим людям заборонено залишати територію зони транзиту.

До — Довгострокові Транзитні видаються на 5 днів тим, хто перетинає Австрію, дотримуючись не входять в Шенгенську зону країни.

З — Короткостроковий Шенген видається для нетривалих подорожей, ділових поїздок, відвідування друзів та родичів. Дозволяє 90 днів протягом півроку знаходитися в ЄС. Завдяки введенню безвізового режиму не потрібна туристична віза до Австрії українців з біометричним паспортом з червня 2017 року.

D —Довгострокова Національна віза до Австрії дає право перебувати на території, вести бізнес і працювати 90-180 днів на півріччя без необхідності оформлення виду на проживання або запиту дозволу на перебування. Потрібна робоча віза до Австрії для українців після введення безвиза? Так потрібна. Без цієї візи іноземці з третіх країн не мають права працювати в країні.

Візи D продовжують за умови продовження трудового контракту з компанією та оформлення посвідки на проживання.

Зверніть увагу
Знання англійської і німецької мови на рівні А-2 найважливіша вимога для отримання ВНЖ

Червоно-біло-червона картка — спеціальний дозвіл на перебування в країні з правом роботи строком на 1 рік. Видається в рамках угоди між Австрією і Канадою. Для отримання необхідно набрати певну кількість балів за спеціальною шкалою оцінки показників.

Алгоритм оформлення і отримання візи, як правильно її використовувати

Отримання робочої візи до Австрії неможливо без офіційного запрошення роботодавця. Після прибуття до місця роботи візу реєструють в місцевому представництві міграційної служби.

Без реєстрації вона не є дійсною, а прибулий на роботу співробітник не має права на роботу, перебування і вважається нелегалом.

Оформлення робочої візи до Австрії передбачає дотримання процедури.

Необхідно:

  1. Знайти вільні вакансії відповідають бажанням і кваліфікації кандидата.
  2. Встановити контакт з роботодавцем.
  3. Детально обговорити умови можливого співробітництва.
  4. Підготувати копії документів, що підтверджують правдивість інформації про особистість та професійні навички кандидата.
  5. Передати інформацію роботодавцю для оформлення дозволу.
  6. Погодити умови та закріпити досягнуті домовленості підписанням трудового контракту.
  7. Після отримання офіційного запрошення від роботодавця претендент робить дії для відкриття робочої візи в Австрію перелік документів легко знайти на сайті Посольства.

Пакет документації

Здобувач готує документи та подає їх у Посольство Австрії в Україні.

Запис на прийом ведеться онлайн на сайті Посольства. При відсутності підключення до мережі інтернет зателефонуйте в колцентр і дізнайтеся, як записатися.

Необхідно надати:
  1. Закордонний паспорт (термін дії повинен бути на три місяці більше терміну візи) та копію.

Увага! У закордонному паспорті повинні бути 2 вільні сторінки. Продовжені паспорти до Розгляду не приймаються. Вам відмовлять у прийомі.

  1. Внутрішній паспорт України копію.
  2. Дві фотографії розмір 3.5 х 4.5 див.
  3. Заповнена (мова англійська, німецька) анкета з особистим підписом і датою. Завантажити бланк анкети і зразки правильного заповнення можна на офіційному сайті Посольства Австрії в Україні.
  4. Копію трудового договору або запрошення на роботу.
  5. Оригінал поліса медичного страхування з покриттям 30 тис. євро.
  6. Довідку про відсутність судимості.
  7. Виписку з особового банківського рахунку.
  8. Якщо претендент працює, довідку з останнього місця роботи. Оформляють на фірмовому бланку. Вказують дату видачі, реквізити компанії, дату прийому на роботу, оклад, посаду. Підписує керівник і головний бухгалтер. Завіряють печаткою. Ті, хто влаштувався на роботу недавно (не більше двох місяців) додають копію трудової книжки.
  9. Копії свідоцтва про шлюб або розлучення.
  10. Чеки про оплату сервісного і консульського збору.
  11. Бажано надати підтвердження бронювання номера в готелі або підтвердження від роботодавця про надання житла.

Це основний перелік документів.

У фахівців можуть додатково запросити копії дипломів про освіту або кваліфікацію.

Важливо! Довідки, дипломи повинні мати англійський або німецький переклад.

Заявники можуть оформляти візу в Австрію самостійно і з допомогою акредитованих в Посольстві візових агенцій. Термін розгляду 5-14 днів.

Скільки коштує робоча віза до Австрії

Розмір фінансових витрат залежить від того, скільки часу буде робитися віза до Австрії?

При відкритті візи в Австрію сумарна вартість складається з двох компонентів:

  • 35 євро — посольський збір;
  • 25 євро — оплата послуг сервісу.

У разі термінового оформлення візи до Австрії ціна трохи вище близько 70 євро.

Корисні поради

Уникнути помилок при оформленні візи до Австрії допоможуть відгуки про роботу візової служби тих, кому вдалося отримати дозвіл на відвідування ЄС і роботу.
  1. Особисті дані в паспортах, анкети та запрошенні повинні бути написані однаково. Основна причина відмови у відкритті візи викликана неуважністю і помилками, допущеними при заповненні анкети
  2. Перевіряйте точність і відповідність дійсності реквізитів запросила вас компанії.
  3. Не намагайтеся відкрити візу з продовженим закордонним паспортом. Заяву не приймуть.
  4. Збір документів для візи до Австрії можна виконати самостійно в Україні або доручити акредитованим в посольстві сервісним агентствам.
  5. За даними статистичного управління візу в Австрію 2017 році найлегше було отримати спеціалістам і робітникам володіють англійською або німецькою мовою. Рівень володіння повинен бути підтверджений сертифікатом.

Поведемо підсумки

Відкрити робочу візу категорії Д в Австрії за умови дотримання процедури не складно.

При відборі кандидатів міграційна служба країни віддає перевагу знають німецьку та англійську мову представникам дефіцитних спеціальностей, але шанс зайняти вакансію є і у тих, хто знаходиться на початку професійної кар’єри або не має високої кваліфікації.

Шукайте вакансії на роботу в Австрії на сайті eurabota, залишайте пропозиції про співпрацю в спеціальній формі і отримаєте можливість зв’язатися з роботодавцем з Австрії безпосередньо.