У 2017 році Іспанія прийняла рекордні 82 мільйони туристів зі всього світу

У минулому році в Іспанії побувало 82 мільйони туристів, це на 9% більше, ніж в 2016 році.

Про це у своєму виступі на саміті лідерів південно-європейських країн сказав президент Іспанії Маріано Рахой. Саміт проходив минулого тижня в столиці Італії Римі.

президент Испании Мариано Рахой: в Испании побывало 82 миллиона туристовПожвавлення в туристичному секторі економіки безумовно впливає на пожвавлення ринку праці Іспанії і приносить в бюджет більший прибуток. На етапі виходу країни з тривалої економічної кризи це може зіграти позитивну роль для зростання економіки.

Відповідно до нового щорічного звіту про відвідування, Іспанія за кількістю туристів поступається лише Франції, займаючи в світовому туристичному секторі друге місце.

Крім цього, було підраховано, що витрати туристів, які відвідали країну в 2017 році, склали 87 000 млн. євро, що на 12% більше, ніж у попередньому році. Середні витрати на одного туриста зросли на 3,1% порівняно з 2016 роком, досягнувши 1 061 євро на людину, а середньодобові витрати досягли 137 євро.

Звіт складено на основі інформації від Turespa?a, опитувань про прибуття туристів і даних Національного інституту статистики (INE).

Джерело www.efe.com
18.01.2018