Робота в Польщі на свята, де і скільки можна заробити на Різдво і Новий Рік

У цьому році, незважаючи на рекордно низький рівень безробіття і брак працівників, багато компаній підвищили ставки заробітної плати. Дані, які надають служби по працевлаштуванню, показують, що середня погодинна заробітна плата коливається від 14 до майже 20 злотих брутто. Багато логістичні і виробничі компанії економлять на заробітних платах, наймаючи працівників з України.

У цьому році, під час святкового сезону, можна буде спостерігати за змаганнями компаній за працівників, більше, ніж протягом року, і багатьом роботодавцям, може не вистачати рук для роботи. Це пов’язано з рекордною низькою безробіттям і величезним незадоволеним попитом на працівників, що відбувається за межами періодів збільшення зайнятості. У зв’язку з тим, що святковий сезон досить короткий, і працівники, які будуть працювати у свята, захочуть підвищення заробітної плати. В цьому році ми бачимо, що заробітна плата становить на 15-20 відсотків вище, ніж у міжсезоння, дивлячись на сьогоднішні ставки, з яких починаються переговори з співробітниками, рік чи два тому, і це був верхній діапазон виплат, – каже Анджей Кубисяк, директор аналітичної групи Work S. A.

Протягом святкового сезону більшість робочих місць створюються в секторах, пов’язаних з продажами. В цей час вакансії клієнтів-консультантів та касирів в магазинах дуже затребувані, оскільки відкриваються магазини на великих площах, з іграшками, електронікою або книгами.

продавец-консультант в магазине электроники В цих позиціях ставки оплати варіюються від 14 до 17 злотих в годину. Більш висока заробітна плата надається робітникам, відповідальною за доставку товарів і відповідний вигляд. В цих позиціях робітник може розраховувати на ставки від 16 до 18 злотих за годину.

Багато робочих місць створюються у сфері логістики і складування, тут випробовується високий рівень зайнятості за необхідності доставки товарів в магазини, а також і обслуговування інтернет-магазинів, які все частіше стають місцем для купівлі подарунків для свят. Тому з жовтня по січень зростає попит на складських працівників, заробітна плата на цій посаді варіюється на рівнях від 14 до 19 злотих в годину.

У грудні є також цікаві можливості для заробітку пов’язані з кінцем року. Багато компаній шукають підтримку в процесах інвентаризації, пропонуючи кандидату за роботу 18 злотих в годину. Більше того, є робота по підготовці календарів на 2018 рік в друкованих виданнях. Люди, які виконують цю роботу можуть розраховувати на середні ставки від 14 злотих за годину.

Навіть у свята є хороша можливість заробити в Польщі. Якщо у Вас в планах поїхати на Різдвяні свята в Польщу, і Ви не проти, не тільки відпочити, а й підзаробити грошей.