Безвізовий режим доступний не для всіх українців

В українців, які недавно отримали безвізовий режим з ЄС, почали виникати проблеми за кордоном. Річ у тому, що водії вітчизняних автобусів почали практикувати шахрайство під час міжнародних рейсів.

Останнім часом почастішали випадки махінацій з квитками на автобуси з країн ЄС до України. Так, часто водії залишають на вокзалах пасажирів з квитками, замість яких беруть рейс «лівих» людей. Гроші яких забирають собі.

У украинцев безвизовый режим

Кількість фактів шахрайство різко збільшилася з літа цього року, коли з України були запущені сотні рейсів в різні країни ЄС. Зараз лише в сусідню Польщу можна дістатися сотнями різних автобусів, різного року випуску і класу.

У сформованій ситуації, природно, у водіїв і перевізників з’явилося більше можливостей для заробляння «лівих» грошей. Так, водії часто можуть залишити на польському вокзалі кілька пасажирів з роздрукованими проїзними документами. Свою відмову в перевезенні шофери пояснюють відсутністю місць в автобусі.

При цьому, скандали і загрози з боку пасажирів не впливають на водіїв-шахраїв, оскільки довести вину шоферів в Польщі або в іншій країні ЄС – неможливо.

Зараз подібні випадки почастішали. Нерідкі випадки, коли пасажири з-за солідарності з ошуканими пасажирами блокують виїзд автобусів і змушують водіїв висаджувати «лівих» пасажирів, гроші за квитки яких вони забирають у власну кишеню.

Для того, щоб позбавити себе від подібної небезпеки, фахівці ринку перевезень рекомендують пасажирам купувати квитки у компаній з хорошою репутацією, яка зарекомендувала себе на ринку, як надійний перевізник.